N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Vine door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Vine

Bachbloesem Vine ...is voor mensen die hun eigen mening hebben en denken te weten wat goed is voor anderen. Ze zijn sterk en oefenen graag macht uit, maar in hun negatieve toestand kan het ertoe leiden dat ze anderen uitsluitend door dwang domineren.
 
Tirannieke vaders en overheersende bazen zijn typische negatieve Vine types, gezien het feit dat ze van anderen absolute gehoorzaamheid eisen, en zich niet zo zeer bezighouden met het winnen van hart en verstand, zolang hun orders maar worden uitgevoerd. Dit aspect van Vine verschilt volkomen van Vervain. Vervains proberen anderen te bekeren tot hun eigen manier van denken. Vines zijn tevreden als ze simpelweg discipline kunnen opleggen.
 
Van hun positieve kant zijn Vine mensen wijze, vriendelijke en liefdevolle gidsen die anderen kunnen inspireren en leiden zonder hun toevlucht te nemen tot macht. Wanneer we terugvallen op het geven van orders wordt de remedie gegeven om ons aan te moedigen deze positieve kant te laten zien.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Uiterst bekwame mensen, overtuigd van hun eigen kunnen, vol vertrouwen op succes. Omdat ze zo zelfverzekerd zijn, denken ze dat het ook voor anderen goed zou zijn als ze ertoe overgehaald konden worden om de dingen zo te doen zoals zij ze zelf doen, of zoals zij weten dat het hoort. Zelfs als ze ziek zijn zullen ze hun verzorgers zeggen wat ze moeten doen. Ze kunnen zeer waardevol zijn in noodsituaties.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Zelfs als ze ziek zijn zullen ze degenen die voor hen zorgen vertellen wat ze moeten doen."

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Vine door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems