N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Vervain door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Vervain

Bachbloesem Vervain ...mensen zijn perfectionisten met een scherp gevoel voor rechtvaardigheid. Ze zijn gezegend met een buitengewone mentale energie die ze gemakkelijk in de strijd werpen voor zaken waar ze in geloven.
 
Het Vervain enthousiasme kan besmettelijk zijn, en ze hebben een sterke behoefte om anderen over te halen tot hun eigen zienswijze. Maar in extreme vorm lopen ze het risico om fanatiekelingen te worden, die niet in staat zijn om te luisteren naar andere standpunten, en ze kunnen zichzelf onder grote spanning zetten omdat het zo moeilijk voor ze is om "uit" te schakelen en te ontspannen.
 
Wanneer we in deze toestand zijn helpt de remedie ons om ons evenwicht te hervinden zodat lichaam en geest kunnen herstellen. Het bevordert de wijsheid om te genieten van het leven en het verstrijken van de tijd in plaats van het steeds maar nodig te vinden om actief te zijn.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Degenen met vastgeroeste principes en ideeŽn, waarop ze vertrouwen dat ze juist zijn, en die ze uiterst zelden aanpassen. Ze hebben een sterke wens om iedereen om zich heen te bekeren tot hun eigen kijk op het leven. Ze hebben een sterke wil en zijn heel moedig wanneer ze overtuigd zijn van de dingen die ze willen onderwijzen. Wanneer ze ziek zijn vechten ze door, lang nadat velen hun verplichtingen zouden hebben opgegeven.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Een grote wens om te bekeren"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Vervain door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems