N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Rock Rose door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Rock Rose

Bachbloesem Rock Rose ...is de remedie tegen paniek, en is als zodanig een belangrijke ingrediŽnt van Dr. Bach's traditionele crisis combinatie.
 
De Rock Rose toestand kan beginnen als een wat meer alledaagse Mimulus of Red Chestnut toestand, maar het gaat verder dan deze, en wordt een paniekerige, bijna dodelijke angst die het welhaast onmogelijk maakt om bewust te denken en te beslissen.
 
De remedie zorgt voor kalmte en moed. We zijn in staat om de angst te vergeten omdat onze moed hernieuwd is.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

De 'reddende remedie'. De remedie van noodgevallen voor die situaties wanneer er zelfs geen hoop lijkt te zijn. Bij ongelukken of plotselinge ziekte, of wanneer de patiŽnt erg bang is of doodsangst uitstaat. Of wanneer de toestand zo ernstig is dat de omstanders er heel bang van worden. Als de patiŽnt niet bij bewustzijn is kunnen de lippen met de remedie bevochtigd worden. Het kan ook zijn dat er nog andere remedies nodig zijn, zoals bij bewusteloosheid wat immers een diepe slaaptoestand is, Clematis; wanneer er sprake is van kwelling: Agrimony, enz.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Rock Rose werd vervuld van schrik"

- Dr. Edward Bach, 1934

Meer beschrijvingen van Rock Rose door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems