N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Red Chestnut door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Red Chestnut

Bachbloesem Red Chestnut ...is voor mensen die angst voelen voor het welzijn van anderen: de echtgenoot die bang is wanneer zijn vrouw alleen in het donker buiten is; the moeder die zich op zit te vreten over wat er op school met haar kind kan gebeuren.
 
Red Chestnut angsten zijn natuurlijke, normale zorgen die vergroot zijn tot een niveau waar ze negatieve effecten hebben op de mensen over wie men zich zorgen maakt, omdat daarmee hun zelfvertrouwen en het geloof in zichzelf ondermijnd worden.
 
Wanneer we in zo'n toestand zijn helpt de remedie ons om kalme, onbezorgde gedachten naar onze dierbaren uit te sturen, zodat we niet langer iedereen ongerust maken, maar juist de rotsen worden waar anderen op kunnen leunen.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor degenen die het moeilijk vinden om niet bezorgd te zijn over andere mensen. Vaak zijn ze ermee opgehouden om zich zorgen te maken over zichzelf, maar kunnen ze veel lijden voor degenen die hen dierbaar zijn, omdat ze keer op keer verwachten dat hen iets vervelends overkomt.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Vanwege diegenen die ze graag mogen kunnen ze veel lijden."

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Red Chestnut door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems