N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Pine door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Pine

Bachbloesem Pine ... is voor mensen die zichzelf iets verwijten. Ze kunnen zelfs de verantwoordelijkheid op zich nemen voor fouten die anderen gemaakt hebben.
 
Ze kunnen zich zo schuldig voelen dat die gedachten hun hoofd helemaal vullen, en ze altijd om vergeving vragen.
 
Het positieve aspect van Pine wordt gezien in diegenen die hun fouten erkennen, maar er geen tijd mee verliezen door erin te blijven hangen. In de positieve toestand zijn we bereid om de verantwoordelijkheid te nemen om de lasten van anderen te dragen als dit hen werkelijk helpt, maar hebben we de wijsheid om te weten dat dit niet altijd de beste manier is om te helpen.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor degenen die zichzelf de schuld geven. Zelfs als ze slagen denken ze dat ze het beter hadden gekund, en ze zijn nooit tevreden met hun inspanning of met het resultaat. Ze werken hard en hebben veel te lijden onder de fouten die ze zichzelf toedichten. Soms, als er iets fout gaat, is het de schuld van een ander, maar zelfs daarvoor zullen zij de verantwoordelijkheid opeisen.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Voor degenen die zichzelf de schuld geven"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Pine door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems