N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Oak door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Oak

Bachbloesem Oak ...is de remedie voor sterke, standvastige mensen die het nooit opgeven vanwege tegenspoed. Ze ploeteren vastberaden door, en denken er niet over om uit te rusten totdat ze de uitputting voorbij zijn.
 
Eiken hebben vaak veel mensen die op hen vertrouwen, en hun plichtsgevoel is groot. Ze kunnen zich gefrustreerd en ongelukkig voelen wanneer ziekte en uitputting betekenen dat ze gedwongen zijn minder te doen dan ze van plan waren.
 
Dat is het positieve aan een Eik-persoon, maar de negatieve kant is de eigenwijze weigering om te rusten of het rustig aan te doen wanneer de noodzaak van rusten duidelijk is. De remedie wordt gebruikt om ons te helpen sterk te blijven in tegenspoed, terwijl we tegelijkertijd leren dat het soms beter is om los te laten dan te breken onder de inspanning.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor degenen die hard worstelen en knokken om beter te worden, of in verband met hun dagelijkse bezigheden. Ze zullen alsmaar doorgaan het een na het ander te proberen, hoewel hun situatie misschien hopeloos lijkt. Ze zullen verder vechten. Ze zijn ontevreden met zichzelf wanneer ze wegens ziekte hun plichten niet kunnen nakomen, of anderen niet kunnen helpen. Het zijn dappere mensen, die vechten tegen grote moeilijkheden, zonder de hoop te verliezen of minder moeite te doen.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Ik zal doorworstelen tot het bittere einde"

- Dr. Edward Bach, 1934

Meer beschrijvingen van Oak door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems