N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Mimulus door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Mimulus

Bachbloesem Mimulus ...is de remedie voor bekende angsten. Wanneer je bang bent voor iets, of ongerust, en je kunt vertellen wat dat 'iets' is, dan is Mimulus de remedie om te kiezen.
 
Mimulus angsten zijn de angsten van alledag: angst om in het openbaar te spreken, angst voor het donker, voor agressieve honden, voor ziekte en pijn. FobieŽn kunnen ook Mimulus-angsten zijn wanneer de oorzaak van de angst genoemd kan worden - of dat nou spinnen zijn, vogels of open ruimtes. Wanneer de fobie echte paniek veroorzaakt kan het zijn dat Rock Rose een betere keuze is. Wanneer de angst vaag is en er een algemene onrust is en bezorgdheid zonder specifiek benoembare reden, dan kan Aspen een betere keuze zijn.
 
Mimulus wordt gebruikt als en type- of karakter-remedie voor diegenen van ons die in het algemeen zenuwachtig, timide en verlegen zijn. Het kan zijn dat we gemakkelijk blozen of stotteren, en meestal sociale verplichtingen ontwijken, en iedere gelegenheid waarbij we in de schijnwerpers komen.
 
Mimulus haalt de rustige moed en kracht te voorschijn die in ieder van ons verborgen ligt, zodat we de dagelijkse dingen van het leven zonder angst tegemoet kunnen treden.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Angst voor aardse dingen, ziekte, pijn, ongelukken, armoede, voor het donker, om alleen te zijn, voor pech. De angsten van het leven van alledag. Deze mensen dragen hun angst stilletjes en in het geheim, ze spreken er niet vrijuit met anderen over.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Mimulus kan geen angst kennen"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Mimulus door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems