N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Impatiens door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Impatiens

Bachbloesem Impatiens ...is, zoals de naam al suggereert, de remedie voor ongeduld en de frustratie en de prikkelbaarheid die hier vaak mee gepaard gaan. Iedereen kan in deze toestand terecht komen, maar er zijn ook echte Impatiens-types, die hun leven haastig leven en er een hekel aan hebben om te worden opgehouden door meer methodische mensen. Om deze irritatie te voorkomen werken ze het liefst alleen: de Impatiens baas is er zo een die de werknemers eerder naar huis stuurt zodat ze het werk eerder af kan hebben.
 
De remedie helpt ons om minder haastig te zijn, en meer ontspannen met anderen om te gaan. Het is ook een ingrediŽnt van Dr. Bach's oorspronkelijke crisis formule, waarin het helpt om geagiteerde gedachten en gevoelens te kalmeren.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor degenen die snel zijn in denken en doen, en die willen dat alles gebeurt zonder aarzeling of uitstel. Als ze ziek zijn zien ze uit naar een haastig herstel. Ze vinden het erg moeilijk om geduld te hebben met mensen die langzaam zijn, omdat ze dat fout vinden en tijdverspilling, en ze zetten zich op allerlei manieren in om zulke mensen sneller te maken. Vaak hebben ze een voorkeur om alleen te werken en te denken, zodat ze alles in hun eigen tempo kunnen doen.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Impatiens wist de weg naar huis ook goed, zo goed dat hij ongeduldig was met degenen die minder snel waren dan hijzelf."

- Dr. Edward Bach, 1934

Meer beschrijvingen van Impatiens door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems