N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Gentian door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Gentian

Bachbloesem Gentian ...is voor die relatief milde neerslachtigheid die we soms voelen wanneer dingen fout gaan. We missen een bus, zakken voor een examen, lopen een kans mis: we zijn even aangeslagen. Vaak gaat dat gevoel vanzelf over, maar de remedie kan gebruikt worden om dit sneller te laten gaan, zodat we de dingen weer in orde kunnen maken in plaats van te hopen dat ze in orde komen.
 
Gentian wordt vaak verward met Gorse, wat ook een remedie is voor je down voelen wanneer iets fout gaat. Het verschil zit voornamelijk in de gradatie. Mensen in een Gorse-toestand hebben besloten om het op te geven. Ze weigeren zich te laten aanmoedigen, en zelfs als ze een oplossing zoeken, dan doen ze dat onwillig, terwijl ze iedereen verzekeren dat het geen zin heeft om het te proberen. Mensen in een Gentian-toestand zijn minder pessimistisch en meer bereid om het nog eens te proberen.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Degenen die gemakkelijk ontmoedigd zijn. Het kan zijn dat ze goed vooruit gaan in hun ziekte, of in hun dagelijkse bezigheden, maar elke kleine vertraging of hindernis in hun vooruitgang zorgt voor twijfel en ontmoedigt hen snel.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Gentian wist de groep bij momenten goed op te beuren, maar verviel op andere momenten in moedeloosheid"

- Dr. Edward Bach, 1934

Meer beschrijvingen van Gentian door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems