N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Elm door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Elm

Bachbloesem Elm ...is de remedie voor mensen die last hebben van een tijdelijk verlies aan zelfvertrouwen als gevolg van de overweldigende hoeveelheid verantwoordelijkheid die ze op zich genomen hebben. De ware Elm-types zijn succesvolle mensen die werk doen waar ze in geloven, maar er zijn momenten dat ze inzakken onder de last en het gevoel krijgen dat ze het niet aankunnen.
 
De remedie helpt om deze gevoelens te verjagen, zodat we ons leven kunnen vervolgen zonder aan mislukking te denken.
 
Het is zinvol om de Elm-toestand te vergelijken met die van Larch. In het eerste geval nemen mensen de uitdagingen graag op zich en twijfelen maar af en toe aan hun bekwaamheden; het is de grootte van de taak die de crisis veroorzaakt, niet het feit dat het moeilijk is om iets goed te doen. Larch mensen zijn er van het begin af aan van overtuigd dat ze zullen falen, en hebben daarom de neiging om er maar niet aan te beginnen.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor degenen die goed werk doen, de roeping van hun leven volgen en hopen om iets van belang te doen, en dan vaak iets dat de mensheid ten goede komt. Soms kunnen er perioden zijn van neerslachtigheid, wanneer ze het gevoel hebben dat de taak die ze hebben ondernomen te moeilijk is, en niet binnen de macht van een menselijk wezen.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"De taak die ze op zich hebben genomen is ... niet binnen de macht van een menselijk wezen"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Elm door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems