N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Crab Apple door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Crab Apple

Bachbloesem Crab Apple ...staat bekend als de schoonmaak remedie, en is als zodanig als 'zesde ingrediënt' toegevoegd aan de crème versie van Dr. Bach's oorspronkelijke crisis formule. De belangrijkste toepassing is om mensen te helpen die een afkeer hebben van een bepaald aspect van hun voorkomen of hun persoonlijkheid, of die het gevoel hebben dat er aan hen iets onrein is of vergiftigd.
 
In een Crab Apple toestand kijken we soms niet naar werkelijke problemen, maar concentreren we ons als een bezetene op één ding waar we ons op gefixeerd hebben - soms maar een tamelijk onbelangrijk stukje van het geheel. We kunnen Crab Apple gebruiken om ons te zuiveren van obsessief herhalend gedrag zoals handen wassen, steeds weer controleren of apparaten uit staan, en ga zo maar door.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Dit is de remedie van reiniging. Voor degenen die het gevoel hebben alsof iets aan henzelf niet helemaal zuiver is. Vaak is dat iets dat helemaal niet zo belangrijk lijkt. Bij anderen kunnen er ernstigere ziektes zijn die vrijwel helemaal genegeerd worden vergeleken bij dat ene ding waar ze zich op concentreren. Beide types zijn erop gebrand om bevrijd te worden van dat ene speciale ding dat in hun gedachten het grootst is, en wat in hun ogen zo belangrijk lijkt dat het verholpen moet worden. Ze worden wanhopig wanneer de behandeling faalt. Omdat het een reiniger is zuivert deze remedie ook verwondingen, wanneer de patiënt reden heeft om aan te nemen dat er gifstoffen binnengedrongen zijn die eruit getrokken dienen te worden.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Dit is de remedie van zuiveren"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Crab Apple door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems