N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Chicory door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Chicory

Bachbloesem Chicory ...mensen zijn vol liefde en zorg voor hun familie en vrienden. Maar als tegenprestatie verwachten ze liefde en aandacht terug te krijgen, met rente, en ze voelen zich tekort gedaan en onnodig geraakt als ze niet alles krijgen wat ze verwachten. Hun grote liefde kan ertoe leiden dat ze hun dierbaren vasthouden en proberen afhankelijk te houden en dicht bij de hand. Dit kan de ontwikkeling van andere persoonlijkheden verstikken, of simpelweg mensen wegjagen.
 
Wanneer we in deze toestand vervallen helpt de remedie ons om de positieve kant van Chicory naar boven te brengen: liefde die onvoorwaardelijk en in vrijheid gegeven wordt.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Degenen die alsmaar bezig zijn met de noden van anderen. Ze hebben de neiging om over-vol van zorg te zijn voor kinderen, familieleden, vrienden, en ze vinden altijd wel iets dat rechtgezet moet worden. Ze zijn voortdurend bezig om te corrigeren wat ze fout vinden, en doen dat graag. Ze hebben de wens dat degenen om wie ze geven dicht bij hen horen te zijn.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Chicory, altijd klaar om een handje te helpen, maar alleen wanneer het gevraagd wordt"

- Dr. Edward Bach, 1934

Meer beschrijvingen van Chicory door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems