N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Chestnut Bud door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Chestnut Bud

Bachbloesem Chestnut Bud ...is voor mensen die er niet in slagen om de lessen van het leven te leren. Ze kunnen dezelfde fouten alsmaar herhalen, zoals bijvoorbeeld na elkaar een zelfde baan nemen, en er dan tot hun verbazing achter komen dat ze allemaal geen voldoening geven. Ze kunnen ook zien dat anderen fouten maken, maar er niet in slagen om die lessen op hun eigen leven te betrekken. Ze gaan gewoon door en maken dan dezelfde fout zelf.
 
Het is goed om voort te gaan en het verleden achter je te laten, maar in een Chestnut Bud toestand doen we dit bijna al te graag. We geven zo weinig aandacht aan het verleden dat we er niets van leren, en gedoemd zijn om onze fouten te herhalen. Chestnut Bud helpt ons om te leren en daarna verder te gaan naar echt nieuwe ervaringen.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor degenen die niet optimaal gebruik maken van waarnemingen en ervaringen, en die er langer dan anderen over doen om de lessen van het dagelijks leven te leren. Terwijl het voor sommigen voldoende is om dingen maar één keer mee te maken, vinden zulke mensen het nodig om iets nog een keer, soms zelfs verscheidene keren mee te maken voordat ze hun les geleerd hebben. Op die manier, en tot hun spijt, komen ze erachter dat ze dezelfde fout bij verschillende gelegenheden moeten maken, terwijl één keer genoeg had kunnen zijn, of zelfs overbodig als ze hadden gekeken hoe anderen het deden.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Diegenen die waarneming en ervaring niet ten volle benutten"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Chestnut Bud door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems