N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Centaury door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Centaury

Bachbloesem Centaury ...is voor mensen die het moeilijk vinden om 'nee' te zeggen tegen anderen.Centaury's zijn vriendelijke, zachtaardige zielen die het fijn vinden om te helpen. Maar soms maken mensen met minder mededogen daar gebruik van, en eindigen de Centaury personen niet als gewillige dienaar maar als slaaf van andermans wensen.
 
De Centaury remedie maakt ons niet harder of ongevoelig. In plaats daarvan ondersteunt het de ontwikkeling van moed en zelf-beschikking. We zijn beter in staat om een grens te trekken, en ruimte te maken waar we onszelf kunnen zijn, vrij van de wensen en bevelen van anderen.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Vriendelijke, rustige, zachtaardige mensen die maar al te graag anderen dienen. In hun streven overschatten ze hun kracht. Hun wens gaat zozeer een eigen leven leiden dat ze eerder dienaren worden dan bereidwillige helpers. Hun aardige karakter leidt er toe dat ze meer dan hun eigen aandeel van het werk doen, en op die manier kunnen ze hun eigen specifieke doel in het leven voorbijlopen.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Een actieve, positieve werker worden, in plaats van een passief gereedschap"

- Dr. Edward Bach, 1932

Meer beschrijvingen van Centaury door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems