N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Beech door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Beech

Bachbloesem Beech ...werd door Dr. Bach beschreven als de remedie voor mensen die 'de behoefte voelen om wat meer het goede en het mooie te zien in alles om hen heen.'
 
Mensen die in een Beech-toestand verkeren verdragen geen verschillen. Ze missen het invoelingsvermogen en het begrip van de omstandigheden en de wegen die andere mensen gekregen hebben, en slagen er niet in om te zien dat ook zij op hun eigen manier onderweg zijn naar perfectie.
 
Soms toont de onverdraagzaamheid van Beech zich als uitbarstingen van prikkelbaarheid: de remedie helpt om verdraagzaamheid aan te moedigen en begrip, en wanneer dat gebeurt vervaagt de prikkelbaarheid ook.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor degenen die de behoefte voelen om wat meer het goede en het mooie te zien in alles om hen heen. En om, hoewel veel fout lijkt te zijn, toch de kunst te verstaan om daarin het goede te zien groeien. Om op die manier toleranter te kunnen zijn, toegeeflijker, en meer begrip te hebben voor de verschillende manieren waarop ieder individu en alle dingen aan het werk zijn op weg naar hun eigen uiteindelijke perfectie.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"De vaardigheid om binnenin het goede te zien groeien"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Beech door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems