N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Aspen door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Aspen

Bachbloesem Aspen ...is de remedie voor elke angst waarvan de oorzaak niet benoemd kan worden. Aan de ene kant van het spectrum kan het zijn dat de Aspen-angst niet meer is dan een voorgevoel, een onbehaaglijke onrust dat er iets onplezierigs of beangstigends staat te gebeuren. Aan de andere kant kan het een verschrikkelijke angst zijn, met fysieke symptomen bijvoorbeeld dat je haar overeind gaat staan.
 
Soms beschouwen mensen Aspen als een nachtelijke angst, die samenhangt met dromen en nachtmerries. Inderdaad zou Aspen de juiste remedie zijn wanneer je wakker ligt in het donker, bang voor iets maar je weet niet wat. Maar eigenlijk zei Dr. Bach dat angst voor het donker een Mimulus-angst is, omdat de oorzaak (het donker) benoemd kan worden. En de naamloze Aspen-angsten kunnen net zo goed voorkomen in het volle zonlicht als in een donkere nacht.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Vage onbekende angsten, waar geen verklaring voor gegeven kan worden, geen reden. Toch kan de patiŽnt doodsbang zijn dat er iets vreselijks gaat gebeuren, hij weet niet wat. Deze vage, onverklaarbare angsten kunnen 's nachts of overdag rondspoken. Wie hieraan lijdt is vaak bang om met anderen over dit probleem te praten.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"De opluchting die dit voor velen heeft gebracht is echt wonderlijk"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Aspen door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems