N.B. Onder de knop 'meer info' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Agrimony door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Agrimony

Bachbloesem Agrimony ...is de remedie voor mensen die hun zorgen verborgen houden achter een masker van plezier en vrolijkheid. De droevige clown die zijn innerlijk verdriet maskeert door het middelpunt van het feest te zijn is een Agrimony archetype. Vrienden zijn meestal de laatsten die merken dat er iets fout zit in het leven van een Agrimony type.
 
Soms grijpen Agrimony mensen naar drank of drugs omdat die helpen om 'gelukkig' te blijven. Ze zijn geneigd om niet graag alleen te zijn: het masker glijdt weg als er geen gezelschap is. Ze zoeken vrienden op, de feesten en de feestverlichting. Pas 's nachts, als ze alleen zijn met hun gedachten, komt de mentale kwelling die ze hebben onderdrukt terug om rond te spoken.
 
Agrimony helpt ons om in het reine te komen met de donkere kant van ons leven en onze persoonlijkheid, zodat we meer complete mensen kunnen worden. We zullen ons gevoel voor humor niet verliezen, of de mogelijkheid om de dag door te komen, maar we komen erachter dat lachen om onze zorgen ze alleen verjaagt, niet verbergt. Agrimony als stemmingsremedie helpt iedereen die probeert een probleem uit de weg te gaan en die een pijnlijke realiteit met grappen en onechte glimlachjes wil omzeilen.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor vrolijke, opgeruimde, humoristische mensen die gek zijn op vrede, die van slag raken door onenigheid en ruzie, waardoor ze bereid zijn om heel wat op te geven om dat te voorkomen. Hoewel ze gewoonlijk problemen hebben en gekweld zijn en rusteloos en bezorgd, geestelijk of lichamelijk, verbergen ze hun zorgen achter hun humor en hun grollen, en worden ze door velen graag tot hun vriendenkring gerekend. Vaak gebruiken ze overmatig alcohol of drugs, om zichzelf te stimuleren en te helpen hun beproevingen opgewekt te dragen.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Het zijn vaak de meest opgewekte mensen en regelmatig zijn het humoristen"

- Dr. Edward Bach, 1933

Meer beschrijvingen van Agrimony door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

 
Ga naar remedie-index
>

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems