September 1933: Het Verhaal van Clematis zelf (Original Writings, pg 82)

 

CLEMATIS

En verbaast het je dat ik weg wil gaan? Zie je, ik heb mijn gedachten gericht op aardse zaken, op aardse mensen, en als die weggaan wil ik ze toch zo graag volgen. Ik wil alleen maar wegvliegen en zijn waar zij zijn. Kun je me dat kwalijk nemen? Mijn dromen, mijn ideaal, mijn romantiek. Waarom zou ik niet bij al deze dingen zijn, en wat kun jij me bieden dat beter is? Voor zover ik kan zien: niets. Jij biedt alleen koud materialisme, leven op aarde met alle moeilijkheden en zorgen, en daar ver weg is mijn droom, mijn ideaal. Neem je het me kwalijk als ik dat volg?

En daar kwam Clematis en zei: "Zijn jouw idealen wel God's idealen? Weet je zeker dat je Hem dient Die je gemaakt heeft, Die je geschapen heeft, Die jou je leven gegeven heeft, of luister je nou gewoon maar naar een andere mens die probeert om je te claimen, en vergeet je op die manier dat je een zoon van God bent met al Zijn Goddelijkheid in jouw ziel, en in plaats van deze schitterende werkelijkheid laat je je weglokken door gewoon maar een andere mens.

Ik weet wel hoezeer we verlangen naar mooiere werelden, maar, broeders van de menselijke wereld, laten we eerst onze plicht vervullen en zelfs niet eens onze plicht maar ons plezier, en moge jullie een versiering zijn voor de plaats waar je leeft en ernaar streven om ze mooi te maken zoals ik mijn best doe om de heggen schitterend te maken, zozeer dat ze me de "Vreugde van de Reiziger" hebben genoemd.

 

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems