Januari 1935: De Walnotenboom (Collected Writings, pg 20/50)

 

Deze remedie, Walnut, is de remedie van een fase verder gaan: tanden krijgen, puberteit, je leven veranderen.

Ook voor de grote beslissingen die in de loop van het leven gemaakt worden, zoals verandering van religie, verandering van beroep, verandering van land.

Het is de remedie voor een grote verandering. De remedie voor degenen die besloten hebben om een grote stap vooruit te zetten in het leven. De beslissing om een stap vooruit te nemen, om oude gewoonten te doorbreken, om oude grenzen en beperkingen los te laten en op een nieuwe en betere manier te beginnen, brengt vaak lichamelijk lijden met zich mee vanwege het beetje spijt, het beetje hartzeer bij het verbreken van oude banden, oude verbintenissen, oude gedachten.

Deze remedie zal de lichamelijke reacties op zulke situaties verzachten en helpen opheffen, waarbij het niet uitmaakt of de stap vooruit die nu genomen wordt van geestelijke of lichamelijke aard is.

Het is de remedie die ons helpt om door al zulke fases heen te komen zonder spijt, zonder herinneringen aan het verleden, zonder angst voor de toekomst, en ons op die manier behoedt voor het geestelijke en lichamelijke lijden waarmee zulke gebeurtenissen zo vaak gepaard gaan.

Ongetwijfeld een geweldige verbreker van betoveringen, zowel van dingen uit het verleden die meestal erfelijkheid genoemd worden, als van omstandigheden in het heden.

 

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems