Vanaf augustus 2011 worden op deze pagina's alle teksten verzameld die Edward Bach over deze remedie geschreven heeft. Het zal vast wel een hele tijd duren voordat al deze pagina's compleet zijn. De citaten zijn op datum gesorteerd met de meest recente bovenaan.
Het gaat hier om citaten uit wat Bach geschreven heeft. Om deze citaten te kunnen plaatsen in hun context is steeds vermeld op welke bladzijde van de "collected writings" de tekst gevonden kan worden.
Bach gooide de oudere versies van de twaalf genezers weg en verving ze steeds door de nieuwere, naarmate hij meer remedies ontdekte. De oudere versies zijn hier opgenomen met de bedoeling de ontwikkeling te kunnen bestuderen.
Gebruik voor het selecteren van een remedie a.u.b. "De Twaalf Genezers" uit 1936, zoals Bach bedoeld heeft.

Willow (Wilg)   -   Salix vitellina


September 1936: De Twaalf Genezers & Andere Remedies ()

(Engelse naamBach's botanische naamHuidige botanische naam
indien gewijzigd
Nederlandse naam)
WILLOWSalix VitellinaSalix alba 'Vitellina'(Bind)Wilg

Voor degenen die te lijden hebben gehad onder tegenspoed of pech, en die er moeite mee hebben om dit zonder klagen of verbittering te accepteren, omdat ze het leven vooral afmeten aan het succes dat het hen brengt. Zij hebben het gevoel dat ze een zo grote beproeving niet verdiend hebben, dat het onrechtvaardig was, en ze worden verbitterd. Vaak raken ze minder ge´nteresseerd en houden ze zich minder bezig met de dingen van het leven waar ze vroeger plezier in hadden.

Meer beschrijvingen van Willow door: Julian Barnard     / Mechthild Scheffer     / the Bach Centre

 
Ga naar remedie-index
<

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems