Vanaf augustus 2011 worden op deze pagina's alle teksten verzameld die Edward Bach over deze remedie geschreven heeft. Het zal vast wel een hele tijd duren voordat al deze pagina's compleet zijn. De citaten zijn op datum gesorteerd met de meest recente bovenaan.
Het gaat hier om citaten uit wat Bach geschreven heeft. Om deze citaten te kunnen plaatsen in hun context is steeds vermeld op welke bladzijde van de "collected writings" de tekst gevonden kan worden.
Bach gooide de oudere versies van de twaalf genezers weg en verving ze steeds door de nieuwere, naarmate hij meer remedies ontdekte. De oudere versies zijn hier opgenomen met de bedoeling de ontwikkeling te kunnen bestuderen.
Gebruik voor het selecteren van een remedie a.u.b. "De Twaalf Genezers" uit 1936, zoals Bach bedoeld heeft.

Sweet Chestnut (Tamme Kastanje)   -   Castanea sativa


September 1936: De Twaalf Genezers & Andere Remedies ()

(Engelse naamBach's botanische naamHuidige botanische naam
indien gewijzigd
Nederlandse naam)
SWEET CHESTNUTCastanea VulgarisCastanea sativaTamme Kastanje

Voor die momenten die sommige mensen kunnen overkomen wanneer de smart zo groot wordt dat het lijkt alsof het niet meer vol te houden is. Wanneer de geest of het lichaam het gevoel heeft tot de uiterste grenzen van het uithoudingsvermogen te zijn gebracht, en dat het nu moet bezwijken. Wanneer het lijkt dat er niets meer rest dan ondergang en vernietiging.

Meer beschrijvingen van Sweet Chestnut door: Julian Barnard     / Mechthild Scheffer     / the Bach Centre

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems