Bachbloesem Walnut

Foto © Healing Herbs

Walnut (Walnoot)

 

Juglans regia

 

Een van Bach's tweede 19 remedies.  
Bereid volgens de koken-methode.

 
 

Indicatie

Voor hen die duidelijke idealen en ambities hebben in het leven, en ook bezig zijn ze te vervullen, maar die in uitzonderlijke gevallen in de verleiding komen om afgeleid te worden van hun eigen ideeŽn, doelen en werk door het enthousiasme, de overtuigingen of uitgesproken meningen van anderen.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

We moeten onze vrijheid behalen, absoluut en volledig, zodat alles wat we doen, al onze acties -nee, zelfs iedere gedachte- zijn oorsprong vindt in onszelf. Op die manier kunnen we uit eigen beweging, en alleen uit eigen beweging, vrijelijk leven en geven.

 

'Collected Writings' blz. 154

 

Habitat

Walnootbomen hebben een voorkeur voor een rijke bodem en een overvloed aan ruimte, en kun je vaak vinden bij oude boerderijen.

 

Emotionele toestand

Voor degenen die bescherming nodig hebben tegen invloeden van buitenaf op momenten dat de fundamenten van het leven ontwricht worden tijdens een belangrijke verandering in het leven - tanden krijgen, puberteit, een nieuwe school/loopbaan/beroep, iedere fundamentele verandering in metale, emotionele of fysieke toestand. Helpt om met het oude te breken en een nieuw ritme te pakken te krijgen. Beschermt tegen alles wat het gewone leven in de weg staat, en beschermt diegenen die last hebben van moeilijk zichtbare invloeden. Staat bekend als losmaker van de binding.

 

Barnard, Kleine Gids voor de Bach-Bloesemremedies

Meer beschrijvingen van Walnut door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems