Bachbloesem Scleranthus

Foto © Healing Herbs

Scleranthus (Hardbloem)

 

Scleranthus annuus

 

Een van Bach's eerste 12 genezers.  
Bereid volgens de zonne-methode.

 
 

Indicatie

Degenen die er zwaar onder lijden dat ze niet kunnen kiezen tussen twee dingen, omdat eerst het ene juist lijkt en dan weer het andere.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

Onbestendigheid kan worden uitgeroeid door het ontwikkelen van zelfbeschikking, door een mening te vormen en dingen te doen met beslistheid in plaats van te aarzelen en te blijven hangen. Zelfs als we in het begin soms fouten maken, zou het beter zijn om iets te doen dan om kansen te laten schieten omdat er een beslissing nodig is. Vastberadenheid zal snel groeien. De angst om zich in het leven te storten zal verdwijnen, en de opgedane ervaringen zullen onze geest naar betere beslissingen leiden.

 

'Collected Writings' blz. 136

 

Habitat

Hardbloem groeit op zanderige bodem (niet kalkhoudend), in droge of goed afwaterende omstandigheden. Bach en auteurs van sommige oude flora's noemen het veel-voorkomend, vooral in korenvelden. Maar met de tegenwoordige landbouwmethoden is het behoorlijk zeldzaam geworden en omdat het zo klein is is het in ieder geval moeilijk te vinden. Het kan gevonden worden op onbebouwde grond waar natuurlijke begrazing het oppervlak van de grond heeft doorbroken. Dit kan bijvoorbeeld zijn door konijnen, die ook graag zanderige grond hebben voor hun holen.

 

Hoe iemand dan is

Degenen die maar niet kunnen beslissen wat ze willen, eerst lijkt het ene goed en dan weer iets anders. Hun wensen lijken, net als hun lichamelijke symptomen, te komen en te gaan. Als ze koorts hebben gaat die op en neer. Ze zijn onzeker en kunnen niet snel of standvastig beslissen, en hun beslissingen veranderen snel. Een onzekere motoriek, duizeligheid, schudden, hortende ongecontroleerde bewegingen, onvaste gang. Hun stemmingen wisselen snel, nu juichend en dan weer teneergeslagen. Hun gesprekken kunnen snel van de hak op de tak springen.

 

Edward Bach

Meer beschrijvingen van Scleranthus door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems