lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
Bachbloesem Rock Rose

Foto © Healing Herbs

Rock Rose (Zonneroosje)

 

Helianthemum nummularium

 

Een van Bach's eerste 12 genezers.  
Bereid volgens de zonne-methode.

 
 

Indicatie

De 'reddende remedie'. De remedie van noodgevallen voor die situaties wanneer er zelfs geen hoop lijkt te zijn. Bij ongelukken of plotselinge ziekte, of wanneer de patiënt erg bang is of doodsangst uitstaat. Of wanneer de toestand zo ernstig is dat de omstanders er heel bang van worden. Als de patiënt niet bij bewustzijn is kunnen de lippen met de remedie bevochtigd worden. Het kan ook zijn dat er nog andere remedies nodig zijn, zoals bij bewusteloosheid wat immers een diepe slaaptoestand is, Clematis; wanneer er sprake is van kwelling: Agrimony, enz.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

Alle angst moet worden afgeworpen; angst zou nooit mogen bestaan in de menselijke geest, en kan alleen voorkomen wanneer we onze Goddelijkheid uit het oog verliezen. Het past niet bij ons omdat we als Zonen van de Schepper, als Vonken van Goddelijk Leven, onoverwinnelijk zijn, onverwoestbaar en onverslaanbaar.

 

'Collected Writings' blz. 155

 

Habitat

Zonneroosje is niet algemeen, afkomstig uit het Middellandse-zeegebied. Het kan groeien tot op een hoogte van 500 m.

 

Hoe iemand dan is

Dit is de 'reddende remedie'. In gevallen van nood en gevaar. Steeds wanneer de dingen hopeloos zijn. In alle gevallen van levensgevaar. Wanneer de patiënt doodsbang is of in paniek. Wanneer er gevaar is voor de geestelijke gezondheid, wanneer zelfmoord dreigt of krankzinnigheid, of een zenuwinzinking, angst voor de dood of een hopeloze neerslachtigheid.

 

Edward Bach

Meer beschrijvingen van Rock Rose door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach