Bachbloesem Pine

Foto © Healing Herbs

Pine (Grove Den)

 

Pinus sylvestris

 

Een van Bach's tweede 19 remedies.  
Bereid volgens de koken-methode.

 
 

Indicatie

Voor degenen die zichzelf de schuld geven. Zelfs als ze slagen denken ze dat ze het beter hadden gekund, en ze zijn nooit tevreden met hun inspanning of met het resultaat. Ze werken hard en hebben veel te lijden onder de fouten die ze zichzelf toedichten.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

Gezondheid is dus de werkelijke weerslag van wat we zijn: we zijn perfect: we zijn kinderen van God. Het bestaat niet dat we onze best moeten doen om iets te verdienen wat we al gekregen hebben. We zijn hier alleen maar om in stoffelijke vorm de perfectie te laten zien waarmee we vanaf het begin der tijden al begiftigd zijn.

 

'Collected Writings' blz. 92

 

Habitat

De Schotse den is een inheemse soort in bossen op zure grond in de Schotse Hooglanden, maar is ook elders wijdverbreid geplant, en plant zich voort via de zaden die ze zelf verspreiden.

 

Emotionele toestand

Voor zelf-verwijt, schuldgevoel, voor hen die zichzelf de schuld geven, zelf-veroordeling, die vaak de verantwoordelijkheid nemen voor een situatie die niet hun schuld is. Ze zijn ontevreden en kritisch tegenover zichzelf, te nauwgezet, verontschuldigend en te nederig. De voortdurende moeite die ze doen om zichzelf alsmaar te verbeteren kan leiden tot vermoeidheid en neerslachtigheid. Helpt om schuldgevoelens te verlichten.

 

Barnard, Kleine gids voor de Bach Bloesem Remedies

Meer beschrijvingen van Pine door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems