Bachbloesem Olive

Foto © Healing Herbs

Olive (Olijf)

 

Olea europaea

 

Een van Bach's 7 helpers.  
Bereid volgens de zonne-methode.

 
 

Indicatie

Degenen die veel geleden hebben, mentaal of fysiek, en zo uitgeput zijn en gesleten dat ze het gevoel hebben dat ze niet meer de kracht hebben om ook maar enige moeite te doen. Het dagelijks leven is voor hen zware arbeid, zonder vreugde.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

Zoals we ieder een Goddelijke missie in deze wereld hebben, zo ook gebruikt onze ziel onze geest en ons lichaam als instrumenten om dit werk te doen, zodat een eendrachtige samenwerking tussen alle drie resulteert in een perfecte gezondheid en in perfect gelukkig zijn.

 

'Collected Writings' blz. 91

 

Habitat

Olijfbomen komen uit het gebied van de Middellandse zee. Ieder land waar wilde olijfbomen groeien kan dienen als een plek om de essence van de remedie te maken -Bach noemde ItaliŽ. CommerciŽle olijfplantages, die het land uitputten, zijn niet geschikt. Het is beter om de bergen in te gaan. Waar een grote varieteit aan wilde bloemen groeit, kun je er zeker van zijn dat de grond gezond en sterk is.

 

Chronische houding

Voor degenen die bleek zijn, uitgeleefd en uitgeput, misschien na veel zorgen, ziekte, verdriet of een lange stijd. Ze zijn in alle opzichten moe en hebben het gevoel alsof ze geen kracht meer hebben om door te vechten, en bij momenten weten ze helemaal niet meer hoe ze nog verder kunnen. Ze kunnen zeer afhankelijk zijn van hulp van anderen. Bij sommigen is de huid erg droog en deze kan ook gerimpeld zijn.

 

Edward Bach

Meer beschrijvingen van Olive door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems