Bachbloesem Larch

Foto © Healing Herbs

Larch (Lariks)

 

Larix decidua

 

Een van Bach's tweede 19 remedies.  
Bereid volgens de koken-methode.

 
 

Indicatie

Voor degenen die zichzelf als minder goed of bekwaam beschouwen dan de mensen om hen heen, die mislukking verwachten, die het gevoel hebben dat ze nooit zullen slagen, en die dus geen risico nemen of niet echt hun best doen om te slagen.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

We kozen ervoor om op aarde te zijn en we kozen de externe omstandigheden die ons de beste kansen geven om onszelf tot het uiterste te testen: we komen hier in het volle besef van wat wij voor specifieks te doen hebben. Bovendien komen we hier met het onwaarschijnlijke voorrecht dat we weten dat al onze gevechten al gewonnen zijn voordat ze zijn begonnen, dat de overwinning al zeker is, nog voordat de test zich aandient, omdat we weten dat we kinderen van de Schepper zijn, en daarom Goddelijk, onoverwinnelijk en onverslaanbaar.

 

'Collected Writings' blz. 91

 

Habitat

Lariks heeft een voorkeur voor goed afwaterende grond en vermijdt extreem zure of extreem basische grondsoorten. Het is uitgebreid geplant, maar plant zich nu op veel plaatsen natuurlijk voort via zaden.

 

Emotionele toestand

Voor degenen die gebrek hebben aan zelfvertrouwen, ze verwachten mislukking en hebben het gevoel dat ze nooit zullen slagen en doen daarom niet goed genoeg hun best, ze aarzelen en talmen, geven het snel op en voelen zich minderwaardig. Het besef dat ze iets niet kunnen maakt ze moedeloos, terwijl ze eigenlijk heel bekwaam zijn als ze maar zouden volhouden. Algehele neerslachtigheid kan bijvoorbeeld een symptoom zijn, en dit gaat vaak gepaard met impotentie.

 

Barnard, Kleine gids voor de Bach Bloesem Remedies

Meer beschrijvingen van Larch door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems