Bachbloesem Gentian

Foto © Healing Herbs

Gentian (Gentiaan)

 

Gentiana amarella

 

Een van Bach's eerste 12 genezers.  
Bereid volgens de zonne-methode.

 
 

Indicatie

Degenen die gemakkelijk ontmoedigd zijn. Het kan zijn dat ze goed vooruit gaan in hun ziekte, of in hun dagelijkse bezigheden, maar elke kleine vertraging of hindernis in hun vooruitgang zorgt voor twijfel en ontmoedigt hen snel.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

De kleine Gentiaan van onze heuvelachtige weiden zal je helpen om standvastig je doel voor ogen te houden, en een blijere en hoopvollere kijk op dingen te hebben, zelfs wanneer de hemel betrokken is. Het zal je altijd bemoediging brengen en het begrip dat er geen mislukking bestaat als je het uiterste doet, hoe het resultaat er ook uitziet.

 

'Collected Writings' blz. 107

 

Habitat

Gentiaan groeit op voornamelijk kalkrijke gronden op droge, heuvelachtige weiden waar het gras kort is, in vele delen van Europa. Het kan geen landbouw-chemicaliŽn verdragen en daarom zie je het, net als zovele planten, steeds minder.

 

Hoe iemand dan is

Voor degenen die wankelen of wanhopig zijn. Die naar de donkere kant kijken en pessimistisch zijn. Wanneer ze denken dat hun herstel tot stilstand komt. Die eigenlijk best goed gaan maar de neiging hebben om ontmoedigd te raken en twijfelen of ze wel vooruitgaan. Dit is voor degenen die het gevoel hebben dat de moeilijkheden waar ze voor staan te groot zijn om te overwinnen en tijdelijk de moed verliezen. In zo'n toestand hebben ze slechts een beetje bemoediging nodig en deze remedie geeft ze die en dan kunnen ze het weer aan.

 

Edward Bach

Meer beschrijvingen van Gentian door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems