Bachbloesem Crab Apple

Foto © Healing Herbs

Crab Apple (Wilde Appel)

 

Malus sylvestris

 

Een van Bach's tweede 19 remedies.  
Bereid volgens de koken-methode.

 
 

Indicatie

Dit is de remedie van reiniging. Voor degenen die het gevoel hebben alsof iets aan henzelf niet helemaal zuiver is.
Vaak is dat iets dat helemaal niet zo belangrijk lijkt. Bij anderen kunnen er ernstigere ziektes zijn die vrijwel helemaal genegeerd worden vergeleken bij dat ene ding waar ze zich op concentreren. Beide types zijn erop gebrand om bevrijd te worden van dat ene speciale ding dat in hun gedachten het grootst is, en wat in hun ogen zo belangrijk lijkt dat het verholpen moet worden. Ze worden wanhopig wanneer de behandeling faalt.
Omdat het een reiniger is zuivert deze remedie ook verwondingen, wanneer de patiŽnt reden heeft om aan te nemen dat er gifstoffen binnengedrongen zijn die eruit getrokken dienen te worden.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

We zouden nooit enig moment door hen [onze lichamen] opgeŽist dienen te worden of overbezorgd, maar leren om ons zo weinig mogelijk bewust te zijn van hun bestaan, waarbij we ze enkel gebruiken als voertuig voor onze Ziel en geest en als dienaren die doen wat wij willen.

 

'Collected Writings' blz. 151

 

Habitat

Algemeen: Wilde Appel groeit in bossen, heggen en struikgewas, op alle soorten bodem behalve zure.

 

Emotionele toestand

De remedie voor reiniging. Voor degenen die zich op enigerlei wijze onrein voelen, bevuild, vaak een onbelangrijk kwaaltje dat in de gedachten van de patiŽnt grote vormen aanneemt, en wanhoop veroorzaakt en afschuw van zichzelf. Van toepassing bij lichamelijke of psychologische omstandigheden: steeds wanneer er sprake is van iets wat de persoon zelf afstotelijk vindt, kan deze remedie de zaken weer in de juiste verhoudingen brengen. Symptomen kunnen zijn: huidafwijkingen, gif in het lichaam of in een wond, ongezonde gewoontes.

 

Barnard, Kleine gids voor de Bach Bloesem Remedies

Meer beschrijvingen van Crab Apple door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems