Bachbloesem Beech

Foto © Healing Herbs

Beech (Beuk)

 

Fagus sylvatica

 

Een van Bach's tweede 19 remedies.  
Bereid volgens de koken-methode.

 
 

Indicatie

Voor degenen die de behoefte voelen om wat meer het goede en het mooie te zien in alles om hen heen. En om, hoewel veel fout lijkt te zijn, toch de kunst te verstaan om daarin het goede te zien groeien. Om op die manier toleranter te kunnen zijn, toegeeflijker, en meer begrip te hebben voor de verschillende manieren waarop ieder individu en alle dingen aan het werk zijn op weg naar hun eigen uiteindelijke perfectie.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

Dat we de gedachten, de meningen, de ideeŽn van anderen nooit bekritiseren of veroordelen. Dat we altijd in het oog houden dat ieder mens op aarde een kind van God is, en op zijn eigen manier op zoek is naar de Glorie van zijn Vader.

 

'Collected Writings' blz. 32

 

Habitat

Beuken kun je tegenkomen op verschillende bodems. Ze zijn vooral karakteristiek voor krijt landschap, bij voorkeur in goed afwaterende omstandigheden.

 

Emotionele toestand

Degenen die kritisch zijn, teleurgesteld, onverdraagzaam, prikkelbaar, altijd aanmerkingen hebben, die alleen de negatieve kant van dingen zien. Ergeren zich aan kleinigheden - de rare eigenschappen, hebbelijkheden, eigenaardigheden van anderen. Eisen stiptheid, orde en discipline. Arrogante mensen die klagen over anderen, kleinzielige boosheid, hebben een gezond verstand, maar zuur, cynisch, niet-meelevend.

 

Barnard, Kleine gids voor de Bach Bloesem Remedies

Meer beschrijvingen van Beech door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems