Bachbloesem Aspen

Foto © Healing Herbs

Aspen (Esp, Ratelpopulier)

 

Populus tremula

 

Een van Bach's tweede 19 remedies.  
Bereid volgens de koken-methode.

 
 

Indicatie

Vage onbekende angsten, waar geen verklaring voor gegeven kan worden, geen reden. Toch kan de patiŽnt doodsbang zijn dat er iets vreselijks gaat gebeuren, hij weet niet wat. Deze vage, onverklaarbare angsten kunnen 's nachts of overdag rondspoken. Wie hieraan lijdt is vaak bang om met anderen over dit probleem te praten.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

Het ontwikkelen van Liefde brengt ons bij het verwezenlijken van Eenheid, van de waarheid dat eenieder van ons onderdeel is van de Ene Grootse Schepping. De oorzaak van al onze problemen is ons zelf en ons afgescheiden zijn, en dit verdwijnt zodra Liefde en de kennis van de grote Eenheid deel van onze natuur worden.

 

'Collected Writings' blz. 155

 

Habitat

Op arme gronden en in vochtig bosgebied. De soort is een pionier, en omdat hij aanleg heeft om uit te lopen zorgt hij voor klein struikgewas.

 

Emotionele toestand

Voor psychologische angst met onbekende oorsprong, vaag onberedeneerbaar en onverklaarbaar, plotselinge bezorgdheid, angst voor een onbekende macht of kracht, angst om te gaan slapen omdat niet duidelijk is wat de slaap zal brengen, angst voor dromen, angst in verband met dood en religie, meestal geheim gehouden. Symptomen kunnen o.a. zijn: hoofdpijnen, gespannen ogen, opgejaagde blik, zweten, trillen, kippenvel, plotselinge zwakte, slaapwandelen, praten in de slaap, vermoeid en nerveus.

 

Barnard, Kleine Gids voor de Bach-Bloesemremedies

Meer beschrijvingen van Aspen door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems