Edward Bach (1886-1936)

 
Edward Bach was een engelse arts aan het begin van de 20e eeuw. Als bacterioloog aan het Londense Universiteitsziekenhuis bond hij de strijd aan met chronische ziektes en ontwikkelde diverse vaccins.  
Wat hem tegenstond in die periode was dat er meer aandacht was voor ziektes dan voor de patiŽnten. Ook vond hij het niet prettig om vaccins toe te dienen via injecties, omdat de mensen hier bang van waren en last van hadden.  
 
Later kwam hij te werken in het Londense Homeopathisch Ziekenhuis, en kwam daar in aanraking met het werk van Hahnemann (grondlegger van de hedendaagse homeopathie), waarvan hij zeer onder de indruk was. Hahnemann was tot dezelfde conclusie gekomen als hijzelf, nl.: "Behandel de patiŽnt, niet de ziekte". Door zijn eerdere werk te combineren met Hahnmann's homeopathie kwam hij tot de zeven zg. Bach-nosodes, die tot de dag van vandaag gebruikt worden.  
Wat hem nog niet helemaal beviel was dat homeopathische geneesmiddelen soms gemaakt worden van stoffen die in pure vorm schadelijk zouden zijn voor de gezondheid.  
 
Bach was ervan overtuigd dat alle remedies die een mens nodig kon hebben al lang door de Schepper in de natuur waren opgenomen. Uiteindelijk liet hij in het voorjaar van 1930 zijn baan in het ziekenhuis en zijn eigen bloeiende Londense praktijk achter, en trok naar het platteland op zoek naar die door de Schepper gegeven remedies.  
De laatste periode van zijn leven (van 1928 tot 1936) besteedde hij aan het zoeken (en vinden) van genezende bloemen. Dit moesten bloemen zijn met uitsluitend heilzame eigenschappen, niet alleen als remedie maar ook in pure vorm. In de loop van deze jaren vond hij 38 van deze bloemen en bovendien manieren om ze te verwerken tot remedies. Ze zijn nu bekend als "Bach Flower Remedies" (BFR) ofwel "Bach Bloesem Remedies".  
 
 
 

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems