Bachbloesem Willow

Foto © Healing Herbs

Willow (Wilg)

 

Salix vitellina

 

Een van Bach's tweede 19 remedies.  
Bereid volgens de koken-methode.

 
 

Indicatie

Voor degenen die te lijden hebben gehad onder tegenspoed of pech, en die er moeite mee hebben om dit zonder klagen of verbittering te accepteren, omdat ze het leven vooral afmeten aan het succes dat het hen brengt.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

Niet ieder van ons wordt gevraagd om een heilige of een martelaar te worden, of een befaamd mens; de meesten van ons wordt een minder opvallend ambt toebedeeld. Maar van ons allen wordt verwacht dat we de vreugde en het avontuur van het leven begrijpen en dat we met alle plezier dat specifieke aandeel van het werk uitvoeren dat voor ons is voorbeschikt door onze Goddelijkheid.

 

'Collected Writings' blz. 153

 

Habitat

Wilgen houden van vochtig, laag-liggend land, en staan vaak langs de oevers van rivieren en stromen. Het is een veel voorkomende boom, die vaak geknot wordt.

 

Emotionele toestand

Voor degenen die elke kleine tegenslag met bitterheid en irritatie dragen, ze geven anderen de schuld en voelen zich te kort gedaan, ze zijn egocentrisch, vol zelfmedelijden, betweterig, verongelijkt, ze mokken en koesteren wrok, zullen zich gekleineerd voelen, en voortdurend ontevreden, missen gevoel voor humor. Symptomen kunnen zijn: voortdurend fronsen, mopperen, somberheid verspreiden en een negatief gevoel. Een moeilijke patiŽnt omdat niets bevalt. Wil niet toegeven dat het beter gaat.

 

Barnard, Kleine gids voor de Bach Bloesem Remedies

Meer beschrijvingen van Willow door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
<

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems