Bachbloesem Wild Oat

Foto © Healing Herbs

Wild Oat (Ruwe Dravik)

 

Bromus ramosus

 

Een van Bach's 7 helpers.  
Bereid volgens de zonne-methode.

 
 

Indicatie

Degenen die de bedoeling hebben om iets opvallends in hun leven te doen, die veel ervaringen willen opdoen, en genieten van alles wat voor hen mogelijk is, die het leven ten volle willen leven.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

Laten we één ding vinden in het leven dat ons het meest aantrekt en dat dan doen. Laat dat ene ding dan zo deel van onszelf worden dat het net zo natuurlijk is als ademhalen; zo natuurlijk als het voor de bij is om honing te halen, en voor de boom om zijn oude bladeren in de herfst af te schudden en nieuwe voort te brengen in de lente. Als we de natuur bestuderen zien we dat ieder schepsel, vogel, boom en bloem zijn specifieke rol te spelen heeft, zijn eigen specifieke en bijzondere werk, en daarmee het hele Universum helpt en verrijkt.

 

'Collected Writings' blz. 97

 

Habitat

Wilde Dravik houdt van een vochtige bodem en heeft liefst een beetje schaduw. Zoek het op plaatsen waar maaiers en grazende dieren niet bij kunnen komen, op steile hellingen en tussen de bomen.

 

Chronische houding

Het is een remedie die iedereen nodig kan hebben, en voor gevallen die niet reageren op andere kruiden, of zelfs wanneer het moeilijk lijkt om te beslissen welke te geven, probeer dan deze minstens een week.
Als de patiënt er goed op reageert, ga er dan mee door zo lang als er verbetering optreedt, alvorens naar een andere remedie over te stappen.

 

Edward Bach

Meer beschrijvingen van Wild Oat door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems