Bachbloesem Red Chestnut

Foto © Healing Herbs

Red Chestnut (Rode Kastanje)

 

Aesculus carnea

 

Een van Bach's tweede 19 remedies.  
Bereid volgens de koken-methode.

 
 

Indicatie

Voor degenen die het moeilijk vinden om niet bezorgd te zijn over andere mensen. Vaak zijn ze ermee opgehouden om zich zorgen te maken over zichzelf, maar kunnen ze veel lijden voor degenen die hen dierbaar zijn, omdat ze keer op keer verwachten dat hen iets vervelends overkomt.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

Ieder van ons leeft ook mee met wie in nood is, en dat is logisch, omdat we allemaal op enig moment in ons leven wel eens in nood geweest zijn. Daarom kunnen we niet alleen onszelf genezen, maar hebben we het grote voorrecht om ook anderen te kunnen helpen zichzelf te genezen, en de enige benodigde bekwaamheden zijn liefde en medeleven.

 

'Collected Writings' blz. 99

 

Habitat

Rode kastanjebomen zijn gemaakt als hybride soort. Ze worden gevonden in tuinen over de hele wereld en worden vaak geplant in lanen en in groepen, waar ze kunnen pronken met hun kleur. Ze groeien in matige schaduw, zelden in het wild.

 

Emotionele toestand

Voor degenen die het moeilijk vinden om niet bezorgd te zijn over andere mensen, moeilijkheden verwachten, zich het ergste voorstellen, zich zorgen maken over anderman's moeilijkheden, overbezorgd voor de wereldproblemen, bang zijn dat iemand's kleine kwaaltje een ernstig probleem zal worden, die hun zorgen projecteren.

 

Barnard, Kleine Gids voor de Bach-Bloesemremedies

Meer beschrijvingen van Red Chestnut door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems