Bachbloesem Oak

Foto © Healing Herbs

Oak (Zomereik)

 

Quercus robur

 

Een van Bach's 7 helpers.  
Bereid volgens de zonne-methode.

 
 

Indicatie

Voor degenen die hard worstelen en knokken om beter te worden, of in verband met hun dagelijkse bezigheden. Ze zullen alsmaar doorgaan het een na het ander te proberen, hoewel hun situatie misschien hopeloos lijkt.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

Ons hele doel is om ons te realiseren wat onze fouten zijn, en ons zodanig in te spannen om de tegengestelde deugd te ontwikkelen, dat die fouten ons zullen verlaten zoals sneeuw voor de zonneschijn. Vecht niet tegen je zorgen; ga geen strijd aan met je ziekte; worstel niet met je zwakheden: In plaats daarvan kun je ze beter vergeten omdat je je toelegt op het ontwikkelen van de deugd die je nodig hebt.

 

'Collected Writings' blz. 121

 

Habitat

De zomereik groeit op neutrale of kalk-rijke grond, zware klei en leem.

 

Chronische houding

Oak is voor het type mensen die, hoewel ze geen enkele hoop op herstel hebben, blijven vechten en zich ergeren aan het feit dat ze ziek zijn. Deze mensen hebben lichamelijke klachten die soms jaren kunnen blijven hangen en hoewel ze de hoop voor zichzelf verloren hebben gaan ze maar door met proberen en worstelen. De ziektes van deze mensen typeren zich door veel balansverlies, mentaal en fysiek. Mentaal bijvoorbeeld met ernstige zenuwinstortingen, of het type krankzinnigheid dat beschreven kan worden als helemaal uit evenwicht (met een groot controleverlies). En hetzelfde op lichamelijk gebied, waar de patiŽnt de controle verliest over delen van het lichaam of van de lichaamsfuncties.

 

Edward Bach

Meer beschrijvingen van Oak door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems