Bachbloesem Clematis

Foto © Healing Herbs

Clematis (Bosrank)

 

Clematis vitalba

 

Een van Bach's eerste 12 genezers.  
Bereid volgens de zonne-methode.

 
 

Indicatie

Degenen die dromerig zijn, slaperig, niet helemaal wakker, geen grote interesse in het leven. Rustige mensen, niet echt gelukkig in hun huidige omstandigheden, leven meer in de toekomst dan in het heden, hopend op gelukkiger tijden, wanneer hun idealen misschien werkelijkheid worden. Sommigen doen als ze ziek zijn geen enkele moeite om beter te worden, en in sommige gevallen kunnen ze zelfs uitzien naar de dood, in de hoop op betere tijden, of op het weerzien met iemand van wie ze hielden en die hen ontvallen is.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

De remedie brengt stabiliteit en zet de patiŽnt meer in een praktisch vlak; brengt ze "met beide benen op aarde"; en stelt ze zo in staat om hun werk in deze wereld te vervullen.

 

'Collected Writings' blz. 166

 

Habitat

Bosrank groeit in bossen, aan bosranden en in heggen, voornamelijk op kalk-rijke gronden.

 

Hoe iemand dan is

Ter bestrijding van alle slaperige, dromerige, lusteloze toestanden. Wanneer de patiŽnt de interesse verliest. Doet geen moeite om beter te worden. Lijkt onverschillig voor wat er gebeurt: is nergens enthousiast voor. Horen maar half wat er tegen ze gezegd wordt. Deze mensen zijn vaak dromerig, ver weg, apathisch, leven in hun gedachten; misschien denken ze te veel aan iemand die ze verloren hebben, of dromen ze van ambities waarvoor ze geen moeite doen om ze waar te maken. Ze lijken er tevreden mee om niet helemaal wakker te zijn, en gelukkig in hun dromen van idealen. Ze zijn meestal rustig en vriendelijk, maar ze vinden niet genoeg vreugde in het leven zelf; leven niet genoeg in het heden. Gewoon flauwvallen kan bij dit type horen, en in gevallen van bewusteloosheid is het voldoende om de lippen met de remedie te bevochtigen.

 

Edward Bach

Meer beschrijvingen van Clematis door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems