Bachbloesem Chestnut Bud

Foto © Healing Herbs

Chestnut Bud (Knop van de paardekastanje)

 

Aesculus hippocastanum

 

Een van Bach's tweede 19 remedies.  
Bereid volgens de koken-methode.

 
 

Indicatie

Voor degenen die niet optimaal gebruik maken van waarnemingen en ervaringen, en die er langer dan anderen over doen om de lessen van het dagelijks leven te leren. Terwijl het voor sommigen voldoende is om dingen maar één keer mee te maken, vinden zulke mensen het nodig om iets meermaals, soms zelfs verscheidene keren mee te maken voordat ze hun les geleerd hebben. Op die manier, en tot hun spijt, komen ze erachter dat ze dezelfde fout bij verschillende gelegenheden moeten maken, terwijl één keer genoeg had kunnen zijn, of zelfs overbodig als ze hadden gekeken hoe anderen het deden.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

We leren langzaam, steeds één les tegelijk, maar om gezond en gelukkig te zijn is het nodig om precies die les te leren die ons spirituele zelf ons aanbiedt.

 

'Collected Writings' blz. 157

 

Habitat

Paardekastanjes komen oorspronkelijk van het Balkan schiereiland. (Dit schiereiland ligt in zuid-oost Europa, begrensd door de Adriatische, de Egeïsche en de Zwarte Zee.)

 

Emotionele toestand

Degenen die er niet in slagen om van ervaringen te leren, en steeds maar doorgaan dezelfde fouten te maken. Ze kunnen bijv. ongeduldig zijn en steeds vooruit denken, zodat ze niet zien wat er gebeurt, zonder dat ze hun handelen baseren op voorbije ervaringen. Ze kunnen ongeïnteresseerd zijn, onhandig, traag van begrip, onoplettend en als kinderen kan het zelfs lijken dat ze niet gehinderd worden door wat ze leren.

 

Barnard, Kleine Gids voor de Bach-Bloesemremedies

Meer beschrijvingen van Chestnut Bud door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

 
Ga naar remedie-index
< >

lieverbeter.nl:   ALLES over Bachbloesems